Wat betekent het voor ons?

Keuren arbeidsmiddelen: onafhankelijk en deskundig
Voor het keuren van arbeidsmiddelen gebruikt VA-keur een onafhankelijke en gecertificeerde keuringsmethode. Certificering vindt plaats volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Eén partner voor de keuring van al uw arbeidsmiddelen
De keurbedrijven aangesloten bij VA-keur werken uitsluitend met ervaren monteurs die aanvullend zijn opgeleid en gecertificeerd tot keurmeester om kwalitatief hoogwaardige veiligheidsinspecties te kunnen uitvoeren. Als machine-eigenaar kunt u op deze manier terecht bij één partner, die zorgt dat al uw arbeidsmiddelen worden gekeurd en altijd voldoen aan wettelijke veiligheidseisen.

Keuren arbeidsmiddelen door gecertificeerde keurbedrijven
Alle VA-keur keuringsbedrijven zijn VA-keur gecertificeerd. Omdat we het belangrijk vinden dat bedrijven die arbeidsmiddelen van anderen keuren, zelf hun zaken rondom veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) goed op orde hebben. Hiermee onderscheiden VA-keurbedrijven zich van andere bedrijven die arbeidsmiddelen keuren.

VA-keur garandeert kwaliteitsborging
VA-keurmeesters keuren arbeidsmiddelen volgens hoogwaardige kwaliteitsnormen. Om die kwaliteit te borgen worden de veiligheidsinspecties uitgevoerd volgens heldere procedures, vastgesteld in de VA-keur Richtlijn.

Kwaliteitsbewaking door steekproeven
Om de kwaliteitseisen bij het keuren van arbeidsmiddelen te waarborgen, laat VA-keur consequent onafhankelijke steekproeven uitvoeren. Iedere keurmeester krijgt daarmee te maken; een kwaliteitssteekproef door een onafhankelijke en deskundige inspecteur. Zo blijven de keurmeesters scherp en weet u als machine-eigenaar dat het keuren van arbeidsmiddelen goed gebeurt.

Keuradministratie altijd up-to-date
VA-keurmeesters registreren de keuring eenvoudig in het digitale keurregistratiesysteem. Als machine-eigenaar heeft u rechtstreeks toegang tot uw keuradministratie en -rapportage via uw eigen inlog. Zo heeft u 24/7 inzicht in de keurstatus van uw machinepark.

VA-keur ISO 27001 gecertificeerd
Om de veiligheid van de informatie in het digitale keurregistratiesysteem te garanderen, is VA-keur ISO 27001 gecertificeerd. VA-keur is het enige keurmerk voor het keuren van arbeidsmiddelen in Nederland met deze certificering.

VA-keur: de zekerheid van veilig werken

  • Eén keurmerk voor álle arbeidsmiddelen
  • Onafhankelijke veiligheidskeuring volgens hoogste kwaliteitsnormen
  • Keuringssysteem met solide kwaliteitscontroles
  • Keuring en onderhoud efficiënt te combineren
  • Alleen deskundige en ervaren keurmeesters
  • Door de Nederlandse Arbeidsinspectie én verzekeraars erkend als gerenommeerd keurmerk voor veilige arbeidsmiddelen
  • Digitale registratie van uw keuringen
  • ISO 27001 gecertificeerd

Bekijk certificaat