Geschiedenis familiebedrijf

De geschiedenis van het bedrijf start in 1957 als Bram Blijleven de smederij van Jan Koetsier aan de Berkelseweg, op de grens van Berkel en Pijnacker overneemt. Bij de smederij kon men onder meer terecht voor het laten beslaan van paarden (hoefijzers aanbrengen).

In 1977 komt Bram Blijleven te overlijden, waarna zijn vrouw samen met een tweetal trouwe medewerkers het bedrijf overeind houdt. In de daaropvolgende jaren komen de zonen Jan, Piet en Alex Blijleven in de zaak en verandert het bedrijf van een smederij in een mechanisatiebedrijf. Daarnaast breidt het bedrijf zich uit met constructiewerkzaamheden en worden er tuin- en parkmachines toegevoegd aan het assortiment.

In 1993 verhuist het bedrijf naar een groter pand aan de Ambachtsweg 8 in Pijnacker op bedrijventerrein de Boezem. Daar kreeg het bedrijf de beschikking over een (voor die tijd) hypermodern pand, waar men veiliger en efficiƫnter kon werken, wat resulteerde in een sterke groei.

In 2018 wordt Patrick Blijleven, zoon van Jan, mede-eigenaar. Samen vormen Jan en Patrick de huidige directie.

Onze werkplaats

In 2022 betrokken we het nieuwe pand van ruim 4000m2 aan de Meenlandweg 1 in Pijnacker, waar we beschikken over representatieve kantoorruimtes, twee grote productiehallen, een showroom en een ruim en gedigitaliseerd magazijn.

De productiehallen zijn netjes en verzorgd ingericht en voorzien van moderne machines, om goede kwaliteit te kunnen waarborgen en snel te kunnen schakelen. Wij zijn onder andere VCA, NEN 1090, SCL en VA-keur gecertificeerd, bekijk hier al onze certificaten.

Op het vlak van staalconstructies werken we zowel landelijk voor de grote aannemers als ook plaatselijk voor de lokale aannemers. We staan altijd klaar voor onze klanten en proberen oplossingsgericht met de klanten mee te denken. Daarnaast proberen we de klanten zoveel mogelijk te ontzien in het gehele traject.

We hebben jarenlange ervaring in het engineeren, produceren, conserveren en monteren van staalconstructies in de ruimste zin van het woord. Dit kan een trap of een luifel zijn, maar ook een zware (inpandige) constructie.

Voor een breed assortiment machines zijn wij gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud, reparatie en keuren. Wij zijn trotse dealer van de meest vooruitstrevende merken en bieden een breed en compleet programma aan, hierdoor hebben wij voor eenieder een passende machine of oplossing. Vanuit onze werkplaats in Pijnacker bedienen wij gemeenten, semi overheden, hoveniers, loonbedrijven, golfbanen, sportparken en aannemers in de grond-, weg- en waterbouw. Goede service is onze kracht, ook als er mankementen zijn, zijn we snel ter plaatse.

Ons Team