Winnaar OOM Awards

28 september 2024

Winnaar OOM Awards!

Blijleven uit Pijnacker wint OOM Award voor meest actieve leerbedrijf

‘Opleiden vakmensen is superwaardevol’

Hazerswoude-Dorp, 27 september 2024. Landbouwmechanisatie- en staalconstructiebedrijf A. Blijleven uit Pijnacker heeft de OOM Award 2024 voor de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf de andere genomineerden Kenbri uit Numansdorp en Visscher Scheepsreparatie uit Sliedrecht voor.

Volgens het juryrapport hebben alle drie de bedrijven de nominatie meer dan verdiend. “Uiteindelijk kiezen we voor A. Blijleven. Dit bedrijf is bijzonder actief als het gaat om bijscholing, stageplaatsen en BBL’ers. Het is een bedrijf dat leren veel aandacht geeft in de bedrijfsvoering en dat is te merken aan alles als je door het bedrijf loopt. Medewerkers geven aan dat er altijd ruimte is voor ontwikkeling, zowel op eigen initiatief als vanuit de directie. Dat maakt A. Blijleven tot een voorbeeldig opleidingsbedrijf.”

Opleiden is essentieel, zegt directeur Patrick Blijleven. “Bijna iedereen volgt hier wel een opleiding. Van stagiaires tot de mensen die hier al jaren werken. Investeren in kennis en kunde zorgt ervoor dat je bedrijf blijft groeien en dat je de kwaliteit kunt waarborgen. Ik vind het heel leuk om te zien hoe medewerkers zich ontwikkelen en ook weer anderen enthousiasmeren om een stap te maken. Dat is superwaardevol voor een bedrijf als het onze.”

Bekijk de video van OOM Award-winnaar A. Blijleven.

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. 

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Foto: Olivier Huisman